Wat is de beste manier om je haar te verzorgen?

Iedereen heeft verschillend haar. De ene persoon zal amper krullen hebben, terwijl de andere persoon misschien wel een enorme krullenbos heeft. Zelfs tussen de mensen die krullen hebben zitten nog onwijs veel verschillen. Iedereen is uniek en daarmee zijn/haar haar ook. Waar je voor krullen misschien een krullenmousse nodig hebt, zal je voor futloos haar misschien eerder naar een volumespray grijpen. Maar wat is nu de beste manier om jouw haar te verzorgen? Hoe zorg je ervoor dat je haar er verzorgd uitziet? Dat er veel verschillende haarsoorten zijn, betekent niet altijd dat er niet enkele tips zijn die je bij iedereen kan toepassen.

Bescherm je haar

Ten eerste is het belangrijk dat je je haar goed beschermt. Denk hierbij aan een protection spray als je je haar gaat krullen of stijlen en oplettendheid als je hiermee begint. Je wilt namelijk niet dat je haar per ongeluk verbrandt en er hierdoor afvalt. Ook is het belangrijk dat je je haarscheiding beschermt tegen de zon in de zomer. Niets is namelijk zo vervelend als een verbrandde hoofdhuid die daarna nog eens kan vervellen.

Was je haar niet te vaak

Naast het beschermen van je haar is het ook belangrijk dat je je haar niet te vaak wast. De shampoo verwijdert namelijk een beschermend laagje op de hoofdhuid die je haar voedt en beschermt. Deze heb je nodig om je haar te blijven voeden en gezond te houden. Zorg er echter wel voor dat als je je haar wast, je het doet met de juiste producten. Gebruik een shampoo die bij je past, zoals een shampoo voor droog haar of een voedende conditioner.

Verminder je stresslevel

De laatste tip wordt vaak door vele mensen over het hoofd gezien: verminder je stress. Stress zorgt er namelijk voor dat er adrenaline wordt geproduceerd, wat leidt tot een slechte doorbloeding. Zo’n slechte doorbloeding kan dan weer de haarwortels beschadigen, waardoor je haar er dus op achteruit gaat. Belangrijk is dus om je stresslevel te verminderen; iets wat je ook op andere vlakken voordelen zal brengen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.